Warrior Games

Van 21 tot en met 30 juni 2019 organiseert het U.S. Special Operations Command (SOCOM) de Departement of Defense (DOD) Warrior Games in Tampa, Florida (USA). Ongeveer 300 fysiek en/of mentaal gewond geraakte militairen en veteranen zullen aan deze games deelnemen. De deelnemers zijn overwegend uit het Amerikaanse leger. Ook sporters van de Britse krijgsmacht, de Australische verdedigingsmacht en de Canadese strijdkrachten zullen met elkaar de concurrentie aangaan.

Ook Nederland is vertegenwoordigd met elf sporters uit de verenigingen ‘De Gewonde Soldaat’ en ‘Wounded Warrior-Nederland’. Dit is alleen mogelijk door steun van u en van Hulp voor Helden.

De Warrior Games zijn in 2010 opgericht om het herstel en de rehabilitatie van gewond geraakte militairen te verbeteren en hen deel te laten nemen aan adaptieve sporten. De games moedigen hen aan om fysiek actief te blijven wanneer ze terugkeren naar hun gemeenschap, en om kansen voor groei en prestatie te inspireren en te promoten.

Meedoen aan de Warrior Games geeft deelnemers en hun naasten een positieve bijdrage aan het revalidatieproces. Door te sporten kunnen zij weer sterker in het leven en in hun gezin staan. Bovendien inspireert het anderen en zorgt het voor meer begrip en respect voor hen, die zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid.

Er zijn 10 sporten: boogschieten, fietsen, schieten, volleyballen, zwemmen, atletiek en rolstoelbasketbal, en voor het eerst in Warrior Games-geschiedenis, indoorroeien, powerlifting en tijdritwielersport.