Familiekamer CMH

De familiekamer van het Centraal Militair Hospitaal (CMH) bevindt zich in Utrecht, centraal gelegen in Nederland.

Familieleden en gezinsleden van de opgenomen militairen zijn in het CMH altijd hartelijk welkom. Het is zelfs mogelijk, in tegenstelling tot in andere ziekenhuizen, om de gehele dag aanwezig te zijn bij de militair.  Echter komt het soms ook voor dat de militair rust nodig heeft voor het herstel. De familie is dan in de mogelijkheid om gebruik te maken van de familiekamer in het CMH.

De kamer is bedoeld voor familie van militairen die langer dan 5 dagen een ziekenhuisopname hebben in het CMH dan wel de intensive care van het UMC. De kamer is door de vereniging De Gewonde Soldaat in 2019 helemaal opgeknapt en gerestyled.

Wij hopen dat de kamer nu van alle gemakken is voorzien en dat familie- en gezinsleden zich kunnen terugtrekken in een omgeving die rust en comfort bied.

In verband met de reisafstand van sommige familie- of gezinsleden is het zelfs mogelijk om een langere tijd te verblijven in de familiekamer met de bijbehorende slaapkamers. De familie- en gezinsleden zijn voor de militair vaak van groot belang in het proces naar herstel.

(Familie/gezinsleden  is een ruim begrip wij bedoelen hiermee de 1e en 2e contract persoon zijn van de militair).