Algemene voorwaarden

OVER ONS

Militairen gaan door waar andere stoppen.
Dat hebben ook de vredesmissies van Defensie bewezen. Een aantal van onze kameraden
brachten daar het grootste offer dat van een mens mag worden verwacht.

De leden van de vereniging ‘De Gewonde Soldaat’ zijn mannen en vrouwen die lichamelijk of psychische blijvend letsel opgelopen als gevolg van inzet als militair onder buitengewone of daarmee vergelijkbare omstandigheden.

VERGROTING VAN KENNIS

De vereniging wil in de Nederlandse samenleving meer bekendheid geven aan de veteraan en aan de gewonde veteraan in het bijzonder. Dat doet de vereniging onder meer door presentaties te geven aan het bedrijfsleven over leiderschap en doorzettingsvermogen en door deelname aan sportactiviteiten zoals Mudmasters. De vereniging draagt derhalve bij aan vergroting van kennis in de Nederlandse maatschappij over veteranen in het algemeen en van de gewonde veteraan in het bijzonder.

BEGRIP, ERKENNING EN WAARDERING

”De Gewonde Soldaat” zorgt voor meer begrip, erkenning en waardering voor deze speciale groep veteranen die zware verwondingen hebben opgelopen tijdens hun uitzending. Zij zijn het immers die na hun uitzending te maken kregen met een nog zwaardere uitdaging: een meestal zeer langdurig revalidatieproces. Zo’n proces kent niet alleen zeer diepe dalen en momenten van wanhoop voor de gewonde soldaat maar ook voor de familie en relatie. Toch hebben zij dankzij hun onvoorstelbare doorzettingsvermogen en positieve kijk op het leven voor zichzelf weer een toekomst gecreëerd, ondanks rolstoel, prothese of psychische klachten.

ERVARINGEN

De leden van de vereniging “De Gewonde Soldaat” willen ervaringen en succes-stories delen met de Nederlandse samenleving en gebruiken om andere Nederlanders te motiveren. Hiermee wordt meer begrip voor de veteraan bereikt, en zeker meer respect voor een krijgsmacht die er toe doet !